Voorzitter bij EBS seminar: “ICT-investering zal het meest opleveren”

Voorzitter bij EBS seminar: “ICT-investering zal het meest opleveren”

De voorzitter van De Nationale Assemblée, drs. Jennifer Simons, noemt de N.V Energie Bedrijven Suriname (EBS) een koploper in het gebruik van ICT als het gaat om het verschaffen van informatie aan gebruikers. Dit zei de parlementsvoorzitter bij het seminar van de EBS; “ Implementation of ICT solution within EBS.” Tijdens het seminar gehouden op woensdag 29 augustus 2018 heeft voorzitter Simons de keynote speech gehouden.

De DNA-voorzitter is tijdens haar speech ook ingegaan op het belang van ICT in het onderwijs. ICT in het onderwijs legt namelijk de basis voor verdere ICT-ontwikkelingen in het land. De overheid moet de verantwoordelijkheid van de ict-kwestie op zich nemen door de eerste stap te zetten. “Tegelijkertijd ontsla ik de private sector niet, omdat er daar veel kennis zit. De mensen die voor de ontwikkeling moeten zorgen hebben vaak niet een goed idee over wat ict kan oplossen.”

Volgens de DNA-voorzitter is het moment aangebroken om een commitment te maken tussen de overheid en de private sector door de sprong naar ICT te maken. De financiering van de sprong naar ICT, e-goverment en de inzet van ICT in het onderwijs zal een investering zijn die ons het meeste zal opleveren. Verdere integratie van ICT in de operatie is een must en zal op zich een drijver in onze economische ontwikkeling kunnen zijn.

<< Terug naar berichten