Voorzitter Simons brengt felicitatieboodschap over aan AVVS De Moederbond

De voorzitter van De Nationale Assemblée mevrouw Jennifer Geerlings - Simons heeft op woensdag 20 januari 2016 haar felicitatieboodschap overgebracht aan het Algemeen Verbond van Vakverenigingen in Suriname, ‘ AVVS De Moederbond’. Deze vakorganisatie heeft in verband met haar 65-jarig bestaan een driedaagse conferentie georganiseerd met als thema: “Suriname 3.0: een wetenschappelijke visie die leidt tot een planmatige aanpak en een duurzame ontwikkeling.” De openingsceremonie heeft plaats gevonden op 20 januari in de Banquethal van hotel Torarica.

In haar felicitatieboodschap heeft mevrouw Simons aangegeven, dat Suriname 3.0 betekent dat De Moederbond een historische stap vooruit heeft gezet. Volgens de assembleevoorzitter moet de wil bij eenieder aanwezig zijn om, dwars door de ontwikkelingen in de wereld, verandering te brengen niet alleen de samenleving maar ook de economie en politiek te corrigeren. Mevrouw Simons roept op te zoeken naar manieren om zaken die om ons heen gebeuren beter te observeren. “Wij moeten onze eigen producten consumeren, dan hebben wij meer mogelijkheid tot maatschappelijke verandering”, aldus de DNA-voorzitter.

Deze conferentie die duurt van 20 tot en met 22 januari, is volgens de heer Errol Snijders, voorzitter van de vakvereniging, bedoeld om door middel van discussies samen met deskundigen een plan uit te zetten waardoor het politiek bestuurlijke beter kan worden gevolgd. Barrières moeten doorbroken worden om vooruitgang te brengen in het land. De informatie die uit deze conferentie voortvloeit, wordt aan de regering aangeboden.

 

<< Terug naar berichten