Voorzitter Simons ontvangt delegatie op Wereld Waterdag

Voorzitter Simons ontvangt delegatie op Wereld Waterdag

In het teken van Wereld Waterdag, op woensdag 22 maart 2017, heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée mevrouw Jennifer Geerlings- Simons een poster en twee boeken over het waterbeleid in ontvangst genomen. De directeur van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) Dave Abeleven en Manodj Hindori, voorzitter van Stichting Waterforum Suriname, hebben de poster en boeken overhandigd.

Tijdens de bespreking met deze actoren heeft de DNA-voorzitter het belang van het gebruik van regenwater benadrukt. Voorzitter Simons zegt verder dat het gebruik van regenwater in veel landen in de regio wordt toegepast.

Volgens de organisaties moet er een waterautoriteit komen, die zich zal richten op alle facetten van water. Verder zal deze autoriteit zich bezighouden met alle aspecten die te maken hebben met het waterbeleid in Suriname. Ook de drinkwatervoorziening zal hieronder vallen.

Momenteel is het ministerie van NH bezig met een pilot project te New Lombé. Niet alleen in het binnenland, maar ook in de districten zullen er projecten worden uitgevoerd. In mei zal er een seminar over het waterbeleid in Suriname worden gehouden.

<< Terug naar berichten