Voorzitter Simons ontvangt samenwerkende schoolbesturen

Voorzitter Simons ontvangt samenwerkende schoolbesturen

De samenwerkende schoolbesturen van het Voortgezet Onderwijs op Senioren niveau (vos) zijn op dinsdag 24 januari 2016 ontvangen door de voorzitter van De Nationale Assemblée, mevrouw Jennifer Geerlings-Simons. De groep heeft op eigen verzoek een gesprek aangevraagd met de parlementsvoorzitter. De staking van de leraren baart zorgen en zij vragen zich af hoe de achterstand wordt ingelopen, omdat scholieren het kind van de rekening worden.

De DNA-voorzitter heeft haar bezorgdheid en die van het parlement kenbaar gemaakt aan de scholieren. Mevrouw Simons is net als de schoolgaanden voorstaander van normalisatie van het onderwijsproces. Reorganisatie van het onderwijs met een betere positie voor leerkrachten is gewenst. Echter wijst zij erop dat teveel geld pompen in de samenleving gevolgen kan hebben voor de economie.

Eerder is door tussenkomst van het parlement het dialoog tussen de regering en de stakende onderwijsbonden op gang gekomen. De gesprekken hebben nog niet ertoe geleid dat onderwijzers de lessen hervatten. De parlementsvoorzitter vindt dat reorganisatie van het onderwijs nodig is met betere ontwikkelingskansen voor leraren. Al tientallen jaren proberen leraren middels stakingen te strijden voor een betere positie, maar geen enkele staking heeft tot nu toe geleid tot reorganisatie van het onderwijs.

Het is volgens mevrouw Simons een uitdaging om in deze crisisperiode een structurele oplossing te brengen in dit vraagstuk.

<< Terug naar berichten