Voorzitter Simons roep crafters op zich te bundelen

Voorzitter Simons roep crafters op zich te bundelen

In verband met World Handicraft Day op 10 juni 2015 heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée, mevrouw Jennifer Geerlings-Simons de opening verricht van de expo op het Revoplein aan de Waterkant. De assembleevoorzitter was er op uitnodiging van de Suriname Artisan Network in oprichting.      

In haar toespraak complimenteerde mevrouw Simons de crafters voor hun creativiteit en inzet. Ondanks de omstandigheden waaronder zij moeten werken houden zij het hoofd boven water en onderhouden hun gezinnen. De assembleevoorzitter is hier vooral blij om, omdat niet eenieder bij de overheid kan werken.

De crafters maakten van de gelegenheid gebruik om hun noden aan voorzitter Simons voor te leggen. Zo is gevraagd voor verbetering van de verkoopomstandigheden en een financiële ondersteuning om de werkzaamheden te kunnen voortzetten.

Voorzitter Simons heeft beloofd te zullen werken aan de noden van deze groep. Op schema staat een gesprek met districtscommissaris Jerry Miranda over zijn plannen voor de binnenstad. De DNA-voorzitter vindt ook deze groep bijzonder belangrijk omdat ook zij een bijdrage leveren aan de economie door hun producten te verkopen. Vooral bij toeristen zijn ze in trek. Echter heeft zij de groep op het hart gedrukt om zich te bundelen want “Eenheid maakt macht en tweedracht maakt u zwak.” In verband met deze bijzondere dag mocht de voorzitter een aantal geschenken in ontvangst nemen. Daarna heeft zij ook de crafters naast de Centrale Markt bezocht en ook daar de oproep gedaan dat bundeling belangrijk is.

<< Terug naar berichten