Voorzitter Simons roept op tot eenheid bij 40 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid

Voorzitter Simons roept op tot eenheid bij 40 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid

De Nationale Assemblée is op woensdag 25 november 2015 in een Buitengewone Openbare Vergadering bijeen gekomen in verband met de herdenking van 40 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname. DNA-voorzitter mevrouw Jennifer Geerlings-Simons roept de samenleving op om samen te werken aan wat individuele regeringen niet hebben gekund.  Volgens mevrouw Simons is 40 jaar een mensenleven, maar in de geschiedenis van een land een korte tijd.

“Elke persoon, elk volk, wil in staat zijn voor zichzelf te beslissen, de eigen weg uit te stippelen, zelfstandig de organisatie van het land bepalen, de moeilijkheden van het leven het hoofd bieden en bepalen met wie wordt samengeleefd en samen gewerkt”, zegt de DNA-voorzitter.  Suriname is aan die weg naar zelfstandigheid precies 40 jaar geleden begonnen en er is veel gebeurd, er is gestreefd, gewerkt, er zijn fouten gemaakt en successen geweest. Er is verloren, gewonnen en overwonnen.

In haar toespraak memoreerde de assembleevoorzitter grote leiders ten tijde van de onafhankelijkheid zoals Eddy Bruma, Henck Arron en gewezen DNA lid George Hindori. Ondanks het verleden niet over rozen is gegaan mag gezegd worden dat Suriname vele successen heeft geboekt. Mevrouw Simons hoopt dat Suriname bij 50 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid een bloeiende lokale economie heeft die ons beschermt tegen alles wat in de internationale economie gebeurt.

President Desi Bouterse zegt dat 40 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid betekent dat Suriname politiek, bestuurlijk en staatsrechtelijk onafhankelijk is. De sociaaleconomische en culturele zelfstandigheid zijn onmisbaar en dienen als basis voor versterking van de politieke staatsrechtelijke onafhankelijkheid. Het staatshoofd roept eenieder op om de schouders onder het werk te zetten voor de verdere ontwikkeling van deze natie.

Na de toespraken van de DNA-voorzitter en president Desiré Delano Bouterse hebben ook de fractieleiders van de NDP, ABOP, DOE, BEP, VHP, NPS en PL hun felicitaties aan de samenleving overgebracht in verband met deze voor Suriname bijzondere dag. Ook de vicevoorzitter van DNA, de heer Melvin Bouva heeft de felicitaties aan het Surinaamse volk overgebracht. De vicevoorzitter roept op om samen stappen te zetten op weg naar de volgende politieke economische ontwikkelingen. 

Klik hier voor de volledige toespraak van de DNA-voorzitter. 

<< Terug naar berichten