Burgerinitiatief biedt petitie aan DNA – voorzitter voor betere aanpak geweldpleging

Burgerinitiatief biedt petitie aan DNA – voorzitter voor betere aanpak geweldpleging

Het burgerinitiatief naar aanleiding van de brute moord op de 37-jarige Monaliza Maynard, heeft op dinsdag 16 oktober 2018 een petitie aangeboden aan parlementsvoorzitter drs. Jennifer Simons. De petitionarissen eisen een betere aanpak en preventie van geweldpleging. Voorts wordt gevraagd naar betere voorlichting naar de Surinaamse samenleving vooral in het wegwerken van belemmeringen zoals taboe, schaamte, privacy en onwetendheid.

Voorzitter Simons heeft voorlichting naar de samenleving toegezegd. De kleinste vormen van geweld moeten veroordeeld worden. Aan de petitionarissen heeft zij meegedeeld dat in de Huishoudelijke Vergadering van dinsdag 16 oktober 2018, besloten is via het televisiekanaal van de DNA korte statements worden afgedraaid van parlementariërs en andere bekenden uit de samenleving waarin iedere vorm van geweld wordt afgekeurd.

 “Geweld in relaties en tegen kinderen is iets dat wij niet moeten verdragen en wij moeten eenieder daarop wijzen”, stelt voorzitter Simons. Bovendien moeten jonge kinderen opgevoed worden op een manier die voorbeeldig is.

Klik hier voor de petitie.

<< Terug naar berichten