Petitionarissen vragen aandacht voor discriminatie

Petitionarissen vragen aandacht voor discriminatie

De burgers Delano van Broekhoven en Regilio Bakboord hebben middels een petitie aandacht gevraagd voor discriminatie in diverse ressorten in Paramaribo. De petitie is op donderdag 21 januari 2021 overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc. LL.B.

Van Broekhoven zegt dat er diverse soorten van spanningen, een onveilig gevoel en verdere toename van polarisatie ontstaan door onverdraagzaamheid en onethisch gedrag.

Dit gedrag vindt volgens de petitionarissen zijn oorsprong op social media, de COVID-19-maatregelen en de beslissingen die in het parlement worden genomen, zonder de burgers erbij te betrekken.

Voorzitter Bee is ingenomen met het initiatief. “Dit noemen we burgerparticipatie. Wij hebben allemaal een rol in dit land, die we moeten vervullen.” Hij heeft de petitionarissen voorgehouden dat DNA een vertegenwoordiging is van het volk. Het is vanaf de oudheid geregeld een vertegenwoordiging in te stellen. Om te komen tot besluitvorming is het onmogelijk om met 600.000 mensen bij elkaar te komen en een besluit te nemen.

Besluiten die door het parlement worden genomen, worden gedaan in naam van het volk. “Natuurlijk verwachten we van de volksvertegenwoordigers, dat zij in contact blijven met het volk. Sommigen doen het heel goed en anderen in mindere mate. Met signalen als de uwe blijven we alert.”

De voorzitter is het ermee eens dat Suriname soms niet te herkennen is als het gaat over de bejegening op social media. Voorzitter Bee hoopt dat de bijdrage van Bakboord en Van Broekhoven een eyeopener kan zijn.

Klik hier voor de petitie.

<< Terug naar berichten