• Home
  • Nieuws
  • Assembleevoorzitter ontvangt wetgevingsbundel ‘Arbeidsrecht en regelgeving’

Assembleevoorzitter ontvangt wetgevingsbundel ‘Arbeidsrecht en regelgeving’

Assembleevoorzitter ontvangt wetgevingsbundel ‘Arbeidsrecht en regelgeving’

Om het recht dichterbij de burger te brengen, dan wel de burger bewust te maken van het recht in Suriname, heeft de Stichting voor de Rechtsorde in Suriname(SRiS) het boek: ‘Arbeidsrecht- en regelgeving’ uitgebracht en overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B. De boekoverhandiging heeft plaatsgevonden op woensdag 9 december 2020.

“We zijn praktijkjuristen en daarom gestuit op het probleem dat de wetten niet zo gemakkelijk te vinden zijn in Suriname. Vooral voor de leek is het lastig. Daarom hebben we ons voorgenomen om de wetten te bundelen op verschillende rechtsgebieden,” zegt Ruby Wittenberg, directeur bij SRiS.

De organisatie heeft bij het samenstellen van de wetgevingsbundel gebruikgemaakt van de faciliteiten van de bibliotheek van het parlement, zegt Wittenberg.

“Deze actieve rol verwachten we van een samenleving, die moet gaan groeien. Wij hebben ook daarover nagedacht en vinden dat de inhoud van wetten, bekend moet zijn bij mensen. We zijn nu aan het nadenken, hoe we kanaal 8.4 maximaal kunnen gebruiken zodat de samenleving geïnformeerd blijft,” deelt voorzitter Bee mee.

 

 

 

 

<< Terug naar berichten