• Home
  • Nieuws
  • Belangen agrariërs worden behartigd met Wet NOFA

Belangen agrariërs worden behartigd met Wet NOFA

Belangen agrariërs worden behartigd met Wet NOFA

De ontwerpwet houdende vaststelling Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness (NOFA) is op vrijdag 11 maart 2022 met algemene 36 stemmen goedgekeurd. Deze wet heeft als doel; De agribusiness te bevorderen en ter voorziening in de kredietbehoefte van kleinschalige-, middelgrote- en grote bedrijven in de agrarische sector, is het nodig om regels vast te stellen in verband met de instelling van het NOFA. 

De waarnemend voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Dew Sharman, heeft het parlement, de regering en de agrariërs gefeliciteerd met de goedkeuring van de wet. Daarnaast heeft de waarnemend voorzitter zijn waardering uitgesproken aan de leden voor de medewerking die zij hebben verleend om de wet goed te kruren. ‘NOFA is een wet die vele discussies met zich heeft meegebracht, maar het belang van de agrariër is altijd belangrijk geweest omdat de productie gestimuleerd moet worden,’ geeft de waarnemend voorzitter aan.

De commissie van rapporteurs heeft bestaan uit de leden: Mahinderkoemar Jogi (voorzitter), Remi Tarnadi, Josafat Kanape, Annie Sadi, Soerjani Mingoen-Karijomenawi, mr. Ebu Jones LL.B en Mohamedsafiek Gowrie.

<< Terug naar berichten