• Home
  • Nieuws
  • Commissie van rapporteurs brengt werkbezoek aan Asindohopo

Commissie van rapporteurs brengt werkbezoek aan Asindohopo

Commissie van rapporteurs brengt werkbezoek aan Asindohopo

De commissie van rapporteurs belast met het voorzonderzoek voor het wetsontwerp Collectieve Rechten van de Inheemse Volken en Tribale Volken heeft op zondag 23 januari 2022 een werkbezoek gebracht aan de residentie van het grootopperhoofd der Saramaccaners, Albert Aboikoni, te Asindohopo in het district Sipaliwini. In een krutu zijn het grootopperhoofd en andere leden van het traditioneel gezag en de vertegenwoordigers van de Vereniging van de Saramacaanse gemeenschap geïnformeerd over het wetsontwerp. Om te komen tot een goed wetsproduct hebben stakeholders van gedachten gewisseld. Naast Asindohopo zullen er ook werkbezoeken afgelegd worden in andere gebieden.

Het doel van deze wet is de garandering van de rechtszekerheid en rechtsbescherming van de Collectieve Rechten van Inheemse Volken en Tribale Volken in Suriname. Hiertoe worden deze volken als zodanig erkend als rechtspersoon, zodat zij nu, in tegenstelling tot voorheen, voor en namens zichzelf als collectief op recht en in het bijzonder een rechtspraak een beroep kunnen doen.

De wet is op 15 juni 2021 ingediend door de regering. De commissie van rapporteurs bestaat uit de leden: drs. Asiskumar Gajadien (voorzitter), Jennifer Vreedzaam, Josafath Kanapé, mr. Ebu Jones LL.B, drs. Patricia Etnel MPA, drs. Ronny Asabina en Ronny Aloema.

Foto's: Commissie van rapporteurs brengt werkbezoek aan Asidonhopo

 

<< Terug naar berichten