• Home
  • Nieuws
  • DNA-voorzitter één van de beste vrienden van Marowijne tijdens het Gran Mati project

DNA-voorzitter één van de beste vrienden van Marowijne tijdens het Gran Mati project

Het project Gran Mati, waarbij de toilettengroep op VOJ Albina is opgeleverd, is op vrijdag 8 oktober 2021 afgerond. Het project werd drie dagen eerder gelanceerd in het district Marowijne. Een vaccinatie campagne en een simulatie van een verkeersongeval, zijn ook onderdeel geweest van het project. De voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc. LL.B, die ook in het district woont, is de grootste donateur van het project.

Gran Mati is een initiatief van het Ministerie van Defensie in samenwerking met Bureau Eenheid en andere ondersteunende ministeries zoals: Het Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (Bestuursdienst), het Korps Politie Suriname, Korps Brandweer Suriname en het Ministerie van Volksgezondheid.

Voorzitter Bee heeft tijdens het Gran Mati project getoond dat zijn hart uit gaat naar Marowijne. Hij heeft in de periode van de uitvoering het project 2 keer bezocht.

Met dit project is de startsein gegeven voor de civiel militaire operatie die na een goede evaluatie landelijk uitgevoerd zal worden.

<< Terug naar berichten