• Home
  • Nieuws
  • DNA-voorzitter spreekt aanwezigen toe tijdens herdenking 133 jaar Javaanse Immigratie

DNA-voorzitter spreekt aanwezigen toe tijdens herdenking 133 jaar Javaanse Immigratie

DNA-voorzitter spreekt aanwezigen toe tijdens herdenking 133 jaar Javaanse Immigratie

De voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc. LL.B, heeft in verband met de herdenking van de dag der Javaanse Immigratie op 9 augustus 2023 de aanwezigen toegesproken. Dit heeft plaatsgevonden te Nieuw Amsterdam, in het district Commewijne. ‘Ik geloof in eenheid en verscheidenheid, dat wil zeggen dat wij allen onze cultuur moeten behouden, maar één moeten worden in Suriname,’ zegt parlementsvoorzitter Bee. Verder feliciteert de DNA-voorzitter alle Surinamers, maar meer nog de ‘Wong Jowo’ en de Inheemse bevolking, met deze speciale dag.

Volksvertegenwoordiger, Evert Karto, heeft de aanwezigen ook toegesproken. ‘Op 9 augustus 1890, is het precies 133 jaar geleden dat onze voorouders voet aan wal hebben gezet in Suriname. Het is onze plicht dat wij deze dag herdenken. Wij moeten de traditionele kunst, cultuur en culinair die onze voorouders hebben nagelaten, koesteren. En daarom sta ik met trots hier, dat wij op deze hoogtij dagen niet alleen stilstaan bij het aantal jaren dat wij deel uitmaken van Suriname, maar dat het gebruikt wordt om ons in te zetten voor een betere toekomst van ons land,’ zegt de parlemantariër in zijn toespraak.

De aanwezigen hebben tijdens deze activiteit ook kunnen genieten van de muzikale omlijsting en optredens van verschillende dansgroepen.

<< Terug naar berichten