Financiële steun voor kindje Jízreël Brown

Financiële steun voor kindje Jízreël Brown

Door tussenkomst van parlementsvoorzitter Marinus Bee MSc. LL.B heeft de vicepresident van de Republiek Suriname, Zijne Excellentie Ronnie Brunswijk MBA, kindje Jízreël Brown die voor afrondende medische hulp moet vertrekken naar Colombia financiële steun gegeven. Familie Brown heeft de hulp van de vicepresident ingeroepen, omdat er onverwachte kosten erbij zijn gekomen. Deze kosten zijn rond de US$ 1.200.

Om de familie tegemoet te komen is op vrijdag 5 februari 2021 bij de parlementsvoorzitter op kantoor een bedrag van US$ 1.500 overhandigd aan familie Brown. De medische kosten, het verblijf en de tickets zijn gedekt door het Staatsziekenfonds (SZF) en het ministerie van Volksgezondheid. Het geld zal onder andere gebruikt worden om orthopedische hulpmiddelen en fysiotherapeutische behandelingen te betalen.

De zevenjarige Brown lijdt aan cerebrale parese ziekte; dit is een houding- en bewegingsstoornis, die wordt veroorzaakt door een beschadiging van de hersenen. Deze beschadiging is ontdekt in haar eerste levensjaar.

Kindje Brown en haar moeder vertrekken op dinsdag 9 februari 2021 en zullen drie maanden in Colombia verblijven.

<< Terug naar berichten