back menu

Leerkrachten binnenland vragen effectief ingrijpen van parlementsvoorzitter

05-05-2023

Leerkrachten werkzaam in het binnenland van Suriname zijn van mening dat de overheid geen garantie aan hen biedt om te wonen en te werken in de verre districten. Het probleem is namelijk dat deze groep geen geld heeft om bevoorrading te kopen voor de komende drie maanden. Dit hebben de leerkrachten aangesloten bij de Algemene Bond Overheidspersoneel (A.B.O.) vervat in een petitie en overhandigd op vrijdag 5 mei 2023 aan Marinus Bee Msc. LL.B. voorzitter van De Nationale Assemblée.

                                                 

“ De doelgroep is met het inkomensniveau van zes maanden geleden, thans niet meer in staat om het persoonlijke minimumpakket te betalen voor hun gezin. De verwachting was gerechtvaardigd dat MinOWC hierin zou inkomen, toen zij door de cluster-ministers en de president hiertoe werden verwezen”, luidt een passage uit de petitie. Een oli karta en SRD 5000 is volgens de leerkrachten aan het toegezegd door de werkegever.

 

Aan de parlementsvoorzitter is het verzoek gedaan om effectief in te grijpen en het daarheen te leiden dat de condities zoals huisvesting, veiligheid en een lichtmotor aanwezig zijn om naar het binnenland te vertrekken.

 

De parlementsvoorzitter zegt van de president te hebben vernomen dat er voor een deel van de leerkrachten al een oplossing is bedacht. Hij stelt voor dat de bond hem een lijst stuurt van leerkrachten die niet zijn vertrokken naar het binnenland. Voorzitter Bee zal zich dit weekend inzetten om in conclaaf te treden met de president voor een oplossing, zodat de leerkrachten maandag voor de klas kunnen staan.

Meer nieuws