• Home
  • Nieuws
  • Leiding parlement oriënteert zich op IC en roept op tot vaccinatie

Leiding parlement oriënteert zich op IC en roept op tot vaccinatie

Leiding parlement oriënteert zich op IC en roept op tot vaccinatie

De voorzitter en de vicevoorzitter van de Nationale Assemblée, respectievelijk Marinus Bee MSc. LL.B en drs. Dew Sharman hebben op zondag 13 juni 2021 een oriëntatie bezoek gebracht aan de Intensive Care (IC) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De leiding van het parlement is onder de indruk van het werk dat verzet wordt door de artsen en het verpleegkundig personeel.

“Op dit moment zijn we in oorlog met het Coronavirus. We moeten strijd leveren, maar zeker ook waardering uitbrengen voor mensen die hier werken”, zegt de parlementsvoorzitter. De situatie vanuit een afstand aanschouwen kan een vertekend beeld geven. Voorzitter Bee doet gelijk een oproep aan burgers om zich te vaccineren. Hij denkt niet aan wetgeving waarbij vaccinatie verplicht wordt gesteld, maar eerder aan awareness. “Als je niet op de IC ligt lijkt het misschien op een grap. Deskundigen zeggen dat vaccinatie de oplossing is en als je hier ligt, kan het te laat zijn”.

Vicevoorzitter noemt de situatie bedroevend. Het nieuwe variant van het Coronavirus maakt heel veel slachtoffers. “Zeker met de derde golf zijn we geschrokken van het aantal mensen die ziek worden en IC behoeftig zijn. Ons oriëntatie bezoek heeft allemaal te maken met het feit zelf geconfronteerd te worden wat de situatie is in de verschillende IC- ruimtes. Bijna wil ik aangeven dat we een verloren strijd aan het strijden zijn”, zegt vicevoorzitter Sharman. Net als voorzitter Bee is hij onder de indruk van het fantastisch werk dat verzet wordt door de medische sector. “We zullen als parlement de samenleving moeten aansporen om te vaccineren”.

<< Terug naar berichten