• Home
  • Nieuws
  • Met goedkeuring Wet Bekwame Burgers van de Caraïbische Gemeenschap word arbeidswetgeving gehandhaafd en bevorderd

Met goedkeuring Wet Bekwame Burgers van de Caraïbische Gemeenschap word arbeidswetgeving gehandhaafd en bevorderd

Met goedkeuring Wet Bekwame Burgers van de Caraïbische Gemeenschap word arbeidswetgeving gehandhaafd en bevorderd
Het parlement heeft in een plenaire openbare vergadering de ontwerpwet houdende nadere wijziging Wet Bekwame Burgers van de Caraïbische Gemeenschap goedgekeurd met algemene 41 stemmen. Deze wet neemt een voorname rol in het integratieproces van de Caraïbische gemeenschap en is bepalend voor de uitvoering van het regime van vrij verkeer van personen binnen de Caricom Single Market and Economy.
 
Bij de aanpassing van de geldboetebedragen is zo min mogelijk de oorspronkelijke wijze van formulering van de strafbepaling gewijzigd.
 
De wet is een ontwerp van de regering en is ingediend op 10 februari 2023. De commissie van rapporteurs belast met de wet bestaat uit de volgende leden: Harriet Ramdien (vz), mr. Patrick Kensenhuis, Radjendrekoemar Debie MSc, Joan Wielzen, Henk Aviankoi, Ramon Koedemoesoe en drs. Soewarto Moestadja.
Het ministerie voor arbeidsaangelegenheden is belast met de uitvoering van deze wet. De wet zoals ingediend is te lezen op de website van De Nationale Assemblée: https://dna.sr/wetgeving/ontwerpwetten-bij-dna/goedgekeurd/ontwerp-houdende-nadere-wijz-wet-bekwame-burgers-car-gemeenschap/
 
Na de afkondiging in het Staatsblad van de Republiek Suriname, wordt de goedgekeurde versie gepubliceerd op onze website.
 
<< Terug naar berichten