• Home
  • Nieuws
  • Peer learning beklemtoont de essentiële rol van griffiers in de parlementaire democratie

Peer learning beklemtoont de essentiële rol van griffiers in de parlementaire democratie

Peer learning beklemtoont de essentiële rol van griffiers in de parlementaire democratie

Parlementaire functionarissen in het Caribisch gebied vervullen een essentiële rol bij het laten functioneren van democratische instellingen in de regio. Hoewel elke griffier in zijn eigen nationale context werkt, benadrukte een recente training- en netwerkprogramma de waarde van het uitwisselen van kennis en ervaringen door ambtenaren.

Op dinsdag 11 en woensdag 12 januari 2022 zijn 43 griffiers en parlementariërs van 13 wetgevende machten online bijeen gekomen. Namens De Nationale Assemblée heeft Steven Ishwardat van de afdeling Internationale Betrekkingen deelgenomen aan de vergadering.

De vertegenwoordigde parlementen zijn; de Bahama's, Barbados, Belize, Bermuda, Dominica, Grenada, Guyana, Jamaica, St. Kitts en Nevis, St. Lucia, Suriname, Trinidad en Tobago en het Verenigd Koninkrijk. De Britse tak van de Commonwealth Parliamentary Association (CPA UK) faciliteerde het programma.

Het programma begon met discussies over het belang van de rol van griffiers bij het handhaven van de parlementaire praktijk en procedures. Ambtenaren namen deel aan de workshop “Communicatieve Vaardigheden” en onderzochten hoe op een diplomatische wijze te reageren op moeilijke situaties. De deelnemers ontwikkelden hun vaardigheden met behulp van real-life scenario's en het delen van case studies.

Schriftelijke verslagen van procedures, vaak bekend als Hansard, stelt het publiek in staat te lezen wat hun vertegenwoordigers zeggen en zo kunnen parlementariërs ter verantwoording worden geroepen. Collega's in het Caribisch gebied deelden de voordelen van het gebruik van audio-opnames en spraakherkenningssoftware, maar erkenden de beperkingen en de behoefte aan bekwaam personeel om effectieve rapportage te garanderen.

Het programma werd afgesloten met een brede discussie over geestelijke gezondheid, servicenormen, netwerken voor gelijkheid op de werkplek, beveiliging, gedragscodes en hulpprogramma's voor werknemers. De griffiers van de verschillende parlementen waardeerden de mogelijkheid om van elkaar te leren. CPA UK zal deze peer-to-peer leermogelijkheden voor griffiers in het Caribisch gebied blijven faciliteren.

<< Terug naar berichten