• Home
  • Nieuws
  • Stichting Wan Okasi biedt petitie aan DNA over verhoging financiële uitkering

Stichting Wan Okasi biedt petitie aan DNA over verhoging financiële uitkering

Stichting Wan Okasi biedt petitie aan DNA over verhoging financiële uitkering

Stichting Wan Okasi heeft op donderdag 8 oktober 2020 door middel van een petitie aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL. B, aandacht gevraagd voor de verhoging van de financiële uitkering voor personen met een beperking. Momenteel is dit bedrag gesteld op SRD 325. In november zal dit bedrag verhoogd worden naar SRD 500. De petitie is door de griffier van de DNA, mevrouw Ruth de Windt, in ontvangst genomen.

De stichting heeft aangegeven,  dat de situatie de vorm van een pandemie aanneemt. Dit betekent dat er een verschil is in de ondersteuning naar andere behoeftige groeperingen door de overheid, ten opzichte van de mensen met een beperking. Ook voor de stichting zal dit moeten gelden, staat in de petitie.

Om een juiste weergave te geven van de reële kosten van onderhoud heeft de stichting de dagelijkse uitgaven gepresenteerd, waarmee de doelgroep dagelijks geconfronteerd wordt. De stichting geeft aan dat ze moe is om afhankelijk te zijn van goedhartige familieleden, vrienden en vrijwillige donateurs om zo hun financieel tekort op te vangen. Volgens Wan Okasi is de COVID-19-situatie ook debet aan de vermindering van de verschillende ondersteuningen.

Om deze redenen stelt de stichting voor dat de financiële uitkering wordt verhoogd naar minimaal SRD 1.000 per maand. Ook is gevraagd om de conceptwet Financiële uitkering van mensen met een beperking, die al ingediend is door de belangenorganisatie van mensen met een beperking stichting Wan Okasi en de jurist Neslo,in behandeling te nemen voor goedkeuring en implementatie.

 

De videoproductie is te bekijken op de volgende link:

https://youtu.be/ecx6s8pr4qo

 

<< Terug naar berichten