• Home
  • Nieuws
  • Team Mama, Ladies Talk Suriname en de Baby Mama’s Club vragen aandacht voor Neonatale zorg

Team Mama, Ladies Talk Suriname en de Baby Mama’s Club vragen aandacht voor Neonatale zorg

Team Mama, Ladies Talk Suriname en de Baby Mama’s Club vragen aandacht voor Neonatale zorg

Vertegenwoordigers van Team Mama, Ladies Talk Suriname en de Baby Mama’s Club hebben met de indiening van een petitie op dinsdag 26 juli 2022 aan het parlement, aandacht gevraagd voor de gezondheidszorg in Suriname, in het bijzonder de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Dit naar aanleiding van baby’s die de afgelopen periode zijn komen te overlijden, vanwege gebrek aan medisch materiaal en gekwalificeerd personeel op de NICU. De voorzitter van de vaste commissie Volksgezondheid in De Nationale Assemblée (DNA) mr. Cheryl Dijksteel MPH MS Bioethics, heeft de petitie in ontvangst genomen.

Oplossing

In de petitie is verder opgenomen dat de samenleving uiterlijk na een maand geïnformeerd wordt over de lange termijn oplossingen voor de NICU, een nationale neonatale gezondheidsstrategie, begeleiding voor ouders die hun kindje zijn kwijtgeraakt ten gevolge van neonatale zorg die te wensen overliet en moeders die in de verwachting zijn vanaf week 8 de gynaecoloog kunnen bezoeken.

“Ik denk dat dat u inmiddels al in de media heeft vernomen dat het ministerie van volksgezondheid bezig is met vernieuwing binnen de volksgezondheid in Suriname, dus ook voor de neonatale zorg, die valt onder Moeder- en kindzorg”, heeft Dijksteel de petitionarissen voorgehouden. De voorzitter van de vaste commissie volksgezondheid in DNA heeft de petitionarissen verder aangegeven ervoor zorg te dragen dat de petitie via de leiding van het parlement met de overige DNA-leden wordt gedeeld en ook doorgeleid wordt naar de regering. “Het probleem heeft onze aandacht.”  

 Klik hier voor de petitie

<< Terug naar berichten