• Home
  • Nieuws
  • Vaste commissie Mensenrechten in DNA brengt oriëntatiebezoek aan Cubanen South Drain

Parlementaire delegatie brengt oriëntatiebezoek aan Cubanen South Drain

Vaste commissie Mensenrechten in DNA brengt oriëntatiebezoek aan Cubanen South Drain

Een parlementaire delegatie heeft zich op zaterdag 5 december 2020 georiënteerd te South Drain in het district Nickerie waar een groep van ongeveer vierhonderd Cubanen bivakkeert. De parlementaire delegatie stond onder leiding van vicevoorzitter drs. Dew Sharman, die ook voorzitter is van de commissie Mensenrechten.

Om een goed beeld te krijgen van de situatie heeft de vaste commissie besloten een oriëntatiebezoek te brengen. Voorafgaand aan het bezoek heeft de parlementaire delegatie gesprekken gevoerd met deskundigen, leden van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) en de districtscommissaris van Nickerie Senrita Gobardhan.

“De humanitaire zijde van de zaak moeten wij niet onderschatten. Er zijn verschillende dimensies van dit probleem. Ten eerste de dagelijkse behoeften, veiligheid en de gezondheid van de Cubanen. Deze situatie verdient hoge prioriteit vanuit de leiding van het land,” zegt de vicevoorzitter.

Er zijn ook gesprekken gevoerd met de bivakkerende groep. Zij hebben aangegeven, dat zij zo snel mogelijk het land wil verlaten. Vicevoorzitter Sharman heeft de groep meegedeeld dat de grenzen vanwege Covid-19 voorlopig gesloten zijn. Hiervoor heeft de groep begrip. Er is met de Cubanen afgesproken om zich kalm te houden, de instructies stipt op te volgen en de overheid de kans te geven sneller te werken aan een oplossing.

De verkregen informatie zal verder gerapporteerd worden aan DNA.

De delegatie bestond naast vicevoorzitter Sharman verder uit de leden: Edgar Sampie, mr. Patrick Kensenhuis, Ivanildo Plein, Harriët Ramdien, Sham Binda en mr. Ebu Jones LL.B.

<< Terug naar berichten