• Home
  • Nieuws
  • Voorzitter Bee: “Vrouwen en mannen zijn niet gelijk aan elkaar, maar wel gelijkwaardig”

Voorzitter Bee: “Vrouwen en mannen zijn niet gelijk aan elkaar, maar wel gelijkwaardig”

Voorzitter Bee: “Vrouwen en mannen zijn niet gelijk aan elkaar, maar wel gelijkwaardig”

“Vrouwen en mannen zijn niet gelijk aan elkaar, maar wel gelijkwaardig.” Dit heeft de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B, op maandag 8 maart 2021 benadrukt, tijdens de viering van Dag van de Vrouw in een Buitengewone Openbare vergadering.

Na honderd jaar staan velen niet langer stil bij de strijd die bijkans honderd jaar lang is geleverd om deze dag wereldwijd erkend te krijgen, zegt voorzitter Bee. “Het Parlement kan slechts bijdragen aan het versterken van de juridische positie van de vrouw binnen onze samenleving. We beseffen dat enkel met aangepaste wet- en regelgeving we er nog niet zullen zijn, maar hopen daarmee wel wezenlijk bij te dragen aan gendergelijkheid en meer acceptatie van vrouwen binnen alle sectoren van onze samenleving. Uw deelname en invloed in besluitvormingsprocessen zijn onmisbaar”, aldus de parlementsvoorzitter.

De assembleevoorzitter heeft verder aangegeven, dat vrouwen in de afgelopen eeuw met heel veel overtuiging hebben bewezen dat zij een gelijkwaardige partner zijn. “Er zijn voorbeelden van vrouwen die uitmuntende prestaties hebben neergezet dienende vanuit machtige posities. Blikken we terug op 2020, dan merken we, dat vrouwen bijna geruisloos hun rechtmatige plek beginnen in te nemen.”

Voorzitter Bee heeft de samenleving opgeroepen om op deze honderste viering van deze dag als uitgangspunt te stellen; de uitbanning van ongelijkheid op basis van geslacht.

Naast de voorzitter hebben leden ook hun bijdrage geleverd door middel van een toespraak. Ook de president van de Republiek Suriname Chandrikapersad Santokhi, heeft het parlement toegesproken in verband met deze dag.

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema.

Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht.

<< Terug naar berichten