• Home
  • Nieuws
  • Voorzitter Bee bij installatie dc’s: “Communicatie is de sleutel tot succes”

Voorzitter Bee bij installatie dc’s: “Communicatie is de sleutel tot succes”

Voorzitter Bee bij installatie dc’s: “Communicatie is de sleutel tot succes”

“Blijf onder alle omstandigheden communiceren met de samenleving, want communicatie is de sleutel tot succes.” Dit is de boodschap die de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA) Marinus Bee MSc. LL. B heeft meegegeven aan de nieuw geïnstalleerde districtscommissarissen (dc’s). Er zijn op dinsdag 25 augustus 2020 achttien nieuwe dc’s geïnstalleerd in de Congreshal.

De voorzitter heeft de nieuwe burgervaders en burgermoeders gefeliciteerd met de moeilijke uitdaging die zij hebben aanvaard. Hij heeft hun erop gewezen dat zij nu de vertegenwoordigers zijn van de regering in het district waarin zij zijn gestationeerd. “Als regeringsvertegenwoordiger rust een zware verantwoordelijkheid op uw schouders. Vanaf dit moment is het uw verantwoordelijkheid om uw district tot ontwikkeling te brengen,” heeft de parlementsvoorzitter de dc’s voorgehouden.

Succes

In zijn toespraak heeft voorzitter Bee erop gewezen, dat ieder succes dat in het district bereikt wordt aan de dc’s zal worden toegeschreven. “De keerzijde van de medaille is echter, dat u ook voor ieder falen aansprakelijk gehouden zult worden. En we weten allemaal hoe dat werkt in de praktijk. Succes wordt een seconde gevierd, maar falen achtervolgt ons vaak een leven lang.” De assembleevoorzitter heeft de dc’s verder meegegeven dat niemand perfect is, fouten gemaakt zullen worden, maar dat die moeten worden gecorrigeerd.

DNA-voorzitter Bee heeft de nieuw geïnstalleerde dc’s opgeroepen om zich te allen tijde dienstbaar op te stellen naar de gemeenschap toe. “Maak de noden van de samenleving waar u verantwoordelijk voor bent tot uw noden en trekt u zich hun leed aan. Alleen op die manier zal u in staat zijn  om goed leiding te geven aan uw district en zal u de volle ondersteuning krijgen van de samenleving.”

Economsche crisis

Voorzitter Bee heeft verder gesproken over de financiële crisis waarin het land verkeert en de coronapandemie die ook Suriname heeft getroffen. De gevolgen van beide zaken zijn landelijk voel- en zichtbaar. Om de economische crisis te kunnen overleven, zullen er vaak een reeks van impopulaire maatregelen getroffen moeten worden. Echter zal het succes van deze maatregelen afhangen van de mate waarin ze worden doorgecommuniceerd naar de samenleving toe.”

<< Terug naar berichten