• Home
  • Nieuws
  • Voorzitter Bee en parlementsvoorzitter Oekraïne maken kennis

Voorzitter Bee en parlementsvoorzitter Oekraïne maken kennis

Voorzitter Bee en parlementsvoorzitter Oekraïne maken kennis

De voorzitter van de Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc. LL.B en Ruslan Stefanchuk, de Oekraïense parlementsvoorzitter, hebben op woensdag 14 juni 2023 een virtueel kennismakingsgesprek gehad. Suriname en Oekraïne zijn op 20 september 2006 diplomatieke betrekkingen aangegaan. Hoewel er sprake is van enige diplomatieke betrekkingen en samenwerking tussen de twee landen, is de algemene relatie niet uitgebreid.

Suriname heeft geen ambassade in Oekraïne en omgekeerd is dat ook niet het geval. Er zijn de afgelopen jaren ook geen bezoeken op hoog niveau geweest tussen de twee landen. De ambassade van Oekraïne is in Brazilië gevestigd. Het voortdurende conflict tussen Oekraïne en Rusland heeft geleid tot complexe geopolitieke dynamieken en diplomatieke inspanningen. Diplomatie heeft een belangrijke rol gespeeld om de spanningen te verminderen. Veel landen, waaronder Suriname, hebben hun solidariteit betuigd met Oekraïne en het optreden van Rusland veroordeeld.

De crisis in Oekraïne herinnert ons eraan hoe vooruitziende diplomatieke conflicten opgelost kunnen worden voordat ze uit de hand lopen. Parlementsvoorzitter Bee stelt voor een parlementaire vriendschapsgroep op te richten en hoopt hiermee de aanzet te geven om de diplomatieke betrekkingen tussen beide landen op gang te brengen.

<< Terug naar berichten