• Home
  • Nieuws
  • Women’s Right Centre overhandigd evaluatie rapport over wet bestrijding huiselijk geweld aan parlementsvoorzitter

Women’s Right Centre overhandigd evaluatie rapport over wet bestrijding huiselijk geweld aan parlementsvoorzitter

Women’s Right Centre overhandigd evaluatie rapport over wet bestrijding huiselijk geweld aan parlementsvoorzitter

De wet bestrijding huiselijk geweld is onder een vergrootglas geplaatst. In opdracht van ‘Womens’s Rights Centre en met financierring van het Canada Fund for Local Initiative en ondersteuning van het Ministerie van Justitie en Politie is er een rapport uitgebracht. Carla Bakboord en Henna Guicherit hebben dit rapport overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc. LL.B. op woensdag 12 juli 2023. In het rapport is de wet geëvalueerd en zijn er aanbevelingen gedaan.


De parlementsvoorzitter is blij met het initiatief van de organisatie. “We komen met een afdeling, waar wetten geëvalueerd zullen worden. Het aannemen van wetten is 1, maar hoe het in de praktijk werkt weten we niet. We zijn blij dat u de wet heeft geëvalueerd. Als De Nationale Assemblée kunnen we het niet alleen doen, maar met de stakeholders”, zegt voorzitter Bee.


Bakboord en Guicherit zeggen in het vervolg traject samen met stakeholders te gaan werken aan een ‘concept wet’, en die vervolgens in te dienen voor behandeling bij het parlement. “ Er is niet veel gewijzigd aan de wet, maar wat gewijzigd moet worden is wel heel belangrijk”, zegt Bakboord. Een van de voorstellen is om de zoveel jaren wetten te evalueren voor periodieke bijstellingen, omdat de samenleving veranderd en de wetgeving dan achterloopt.

<< Terug naar berichten