back menu

Parlementsvoorzitter babbelt over vrijheid met de Papegaaitjes

30-06-2024

De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee MSc LL.B, heeft op vrijdag 28 juni 2024 een bezoek gebracht aan de peuters en kleuters van Papegaaitjes. Tijdens dit bezoek hebben de kinderen verschillende liederen en het volkslied gezongen. Daarnaast hebben ze versjes voorgedragen, wat zorgde voor een feestelijke en inspirerende sfeer.

Voorzitter Bee koos als thema voor zijn bezoek "Vrijheid". In zijn toespraak aan de kinderen legde hij de kinderen uit over de vrijheid in hun leven. "We zijn allemaal vrij, vrij om te leren, vrij om naar school te gaan, vrij om te spelen, vrij in alles wat we doen. Vrijheid is een kostbaar goed dat we moeten koesteren en beschermen."

Op een kinderlijke manier vertelde hij dat vrijheid niet alleen een recht is, maar ook een verantwoordelijkheid met zich meebrengt. "Vrijheid betekent dat we respectvol met elkaar omgaan, dat we elkaar helpen en dat we samen een betere toekomst opbouwen," aldus voorzitter Bee. Hij moedigde de kinderen aan om hun dromen na te jagen en gebruik te maken van de kansen die ze hebben.

Ter afsluiting van zijn bezoek wees hij op de bijzondere betekenis van maandag 1 juli 2024. "Deze dag is een dag van vrijheid voor ons allemaal. Het is een moment om stil te staan bij wat vrijheid voor ieder van ons betekent en om te vieren dat we in een land leven waar vrijheid hoog in het vaandel staat."

Meer nieuws