back menu

Handelsboek export Caribisch gebied overhandigd aan voorzitter Bee

01-08-2024

Alle stappen die genomen moeten worden als het gaat om het exporteren van gewassen vanuit Suriname naar het Caribisch gebied zijn thans vervat in een handboek. Dit boek waarvan Henk Redmond de auteur is, is op donderdag 1 augustus 2024 overhandigd aan parlementsvoorzitter, Marinus Bee MSc. LL.b.

Redmond is de man achter stichting Father Mother Figure (FMF) die zich richt op het trainen en coachen van gezinnen en ondernemers. Hij is ook de initiatiefnemer van Bondru Na Makti, een platform dat opereert onder de paraplu van FMF.

Het idee ontstond twee jaar geleden toen volgens de schrijver zijn waarneming, bedrijven moeite hadden om te exporteren naar het Caribisch gebied. Er is besloten om een pilot te starten en cassave, tayerblad, pepers en kouseband te exporteren naar Aruba, Barbados, Curaçao en Sint Maarten. Het doel was om alle stappen tot en met de betaling inclusief de ‘do’s en don’ts' op te nemen in dit ‘Handboek voor de export naar naar Caribisch gebied’. Een van de obstakels is het financieel verkeer tussen Suriname en de vier eilanden.

Voorzitter Bee kan zich daarom scharren achter de gedachte van de Barbadiaanse minister president, Mia Mottley om standaarden vast te stellen zodat kleine economieën bij internationale handel geen obstakels ervaren in het financieel verkeer.

Meer nieuws