back menu

IMF praat met DNA in het kader van de 7de review

08-08-2024

Het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) met Anastasia Guscina aan het hoofd van de delegatie, heeft woensdag 7 augustus 2024 een bespreking gehad met de leiding van De Nationale Assemblée. Met een PowerPoint presentatie is het IMF geïnformeerd over de wetten die goedgekeurd zijn en de wetten die in behandeling zijn.

Verder was het IMF geïnteresseerd in de prioriteitenlijst van het parlement. De presentatie is verzorgd door de substituut-griffier, Naresh Algoe. Het Nieuw Burgerlijk Wetboek, de NRA-wetten en de wetgevingsproducten die in orde moeten zijn voor de verkiezing in mei 2025 staan op de prioriteitenlijst van de agenda. Na de meeting met de voorzitter, Marinus Bee MSc. en de vicevoorzitter, drs. Dew Sharman heeft het IMF ook een gesprek gehad met de fractieleider van de VHP en de Abop, respectievelijk, drs. Asiskumar Gajadien en Obed Kanape.

De "IMF-missie voor de 7e evaluatie" is een onderdeel van het lopende evaluatieproces. Het doel van de missie is om de economische prestaties van het land te evalueren, de naleving van de programmacondities te beoordelen en aanbevelingen te doen voor eventuele aanpassingen die nodig zouden kunnen zijn.

Meer nieuws