back menu

Vlaamse collega's delen inzichten en tips met communicatiemedewerkers DNA

26-09-2024

De afdeling Communicatie en Informatie mocht op dag twee van de training middels een presentatie kijken hoe de communicatie afdeling van het Vlaams Parlement de gemeenschap aldaar bereikt. Vast staat dat het medialandschap verandert wat betekent dat ook de communicatie met de gemeenschap anders mag, vooral met de komst van socialmedia.

Stefan de Wilde, die op dag twee, 24 september 2024, de presentatie heeft verzorgd is ingegaan op de socialmediakanalen die gebruikt worden en de reden daarachter. Het budget dat bij komt kijken de 𝑔𝑎𝑑𝑒𝑡𝑠 die gebruikt worden en het format dat gebruikt wordt. Maar ook het verschil van producties, wanneer jongeren de doelgroep zijn en het belang van transparantie in de communicatie.

Vanuit de Communicatie afdeling zijn er vooral vragen gesteld over de duur of de lengte van producties, hoe zich te manoeuvreren tussen de fracties inzake 𝑎𝑖𝑟𝑡𝑖𝑚𝑒 die een weerspiegeling moet zijn van de zetelverdeling in het parlement.

Met de tips en aanbeveling die gedeeld zijn, zijn de communicatiestrategieën versterkt. Gekeken zal worden hoe deze kennis en vaardigheden toegepast kunnen worden in de Surinaamse situatie. Wanneer informatie helder en toegankelijk wordt gedeeld, voelen burgers zich meer betrokken en beter geïnformeerd over de processen die hen aangaan.
Tijdens de communicatietraining werd er simultaan ook een training verzorgd aan de afdeling Bibliotheek, Documentatie en Informatie Voorziening. Vergroting toegankelijkheid informatiebronnen, databank voor krantenartikelen en archiveren van parlementaire stukken zijn de onderwerpen die aan de orde zijn gekomen.
Het Vlaams Parlement is van maandag 23 tot en met vrijdag 27 september 2024 op bezoek bij De Nationale Assemblée. In deze week zullen er diverse trainingen verzorgd worden aan verschillende afdelingen. Maandag mochten de Juridische Afdeling en de commissieassistenten als eerst wat leren van de collega’s uit België. Woensdag heeft de delegatie een veldbezoek gebracht aan Suralco te Saramacca.
De Vlaamse delegatie bestaat verder uit Wilfred Van Vinckenroye (commissiesecretaris Cultuur, Jeugd, Sport en Media), Stefan Mergaerts (Hoofdadviseur) en Toon Toelen (informatiespecialist).

Meer nieuws